(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Kuřecí kousky na pivu
Potřebné ingredience
4 horní stehna, 250ml piva, 5 žampionů, sůl, pepř, 100ml šlehačky, olivový olej, 250ml vývaru, 1 lžíce másla, citrónová šťáva (nemusí být), hrst petrželky
Postup přípravy
Osolené a popepřené maso (bez kůže) opečeme na olivovém oleji, přilijeme pivo a necháme svařit na 1/3 - 1/2. Poté přilijeme vývar, přiklopíme a dusíme asi 40min. Odklopíme a necháme mírně zredukovat, přilijeme smetanu a redukujeme do zhoustnutí. Ke konci přidáme žampiony orestované na másle (před restováním zakápnout citrónem). Ozdobíme petrželkou.
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé